Támogatottak / Gyermekegészségügy

A MOL Gyermekgyógyító Program keretében 2018-ban összesen 39 szervezet élmény- és művészetterápiás kezdeményezését támogatjuk több mint 47 millió forinttal. Ismerkedjen meg részletesebben néhány idei támogatottunkkal!

kutyaval-az-emberert-mol-01.jpg
Kutyával az Emberért Alapítvány
Kutyaterápia, a játékba rejtett fejlesztés

A Kutyával az Emberért Alapítvány (KEA) több budapesti kórházban kínál alternatív terápiás lehetőséget a mozgásszervi rehabilitációs ellátásban részt vevő gyerekek számára.

A terápiába bevont kutyák jelenléte ösztönzi a gyerekek aktivitását, a személyre szabott foglalkozásokon fejlődik a kis páciensek általános erőnléte, javul a testtartásuk valamint koordinációs képességük, fejlődik a téri tájékozódásuk. A MOL Gyermekgyógyító Program támogatásával megvalósuló KEA állat-asszisztált terápia hatékonyan segíti a mozgásfejlesztő eszközök használatát. A kutyák jelenlétében a terápiás foglalkozásokon a gyerekek oldottabbak, figyelmesebbek. A jó hangulat garantált.

dsc-8205.jpg
Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány

Az alapítvány fő tevékenységei közé tartozik az evészavarokkal és táplálkozási nehézségekkel küzdő kisgyerekek étkezési problémáinak feltárása, az akadályok megszüntetése a megfelelő terápiás módszer kiválasztásával. Ez a komplex tevékenység a gyermekeket nevelő szülőkkel közösen zajlik, hiszen nekik is fontos, hogy az étkezésre új szemszögből, közös élményekkel, újszerű megközelítéssel gazdagodva tudjanak tekinteni.

A MOL Gyermekgyógyító Programjával az alapítvány idén több mint 45 kisgyermek terápiás evésvizsgálatát tudja elvégezni. A résztvevő családok a tanév során heti rendszerességgel “uzsonnázó”, “csipegető” csoportokban gyűjtenek új ötleteket az étkezéshez fűződő szokásokról, ételekről. Az evésterápiás tábor csúcspontja a csokikészítő foglalkozás.

img-20181117-144152.jpg
AutiSpektrum Egyesület

A 2013 januárja óta működő egyesületet a Veszprém megyei, autizmus spektrumzavarral élő gyermeket nevelő szülők alapították, saját tapasztalataik megosztására ill. azért, hogy támogatni tudják egymást a mindennapi életben.

A MOL Gyermekgyógyító Programjának segítségével az egyesület zeneterápiás foglalkozásokat valósít meg, ezek során a gyerekek integrációs és együttműködési képességei nagymértékben fejlődnek. A zene hozzájárul ahhoz is, hogy a gyerekek nyitottabbak, magukkal és másokkal elfogadóbbak legyenek. Akik szeretik a zenét nagyon jól motiválhatók és könnyebben lehet számukra új dolgokat megtanítani. A féléves programsorozat alatt a gyerekek egyéni és csoportos terápiákon vehetnek részt.