Pályázóknak / Helyi Közösségek

Helyi Érték Program

A Helyi Érték Program célja helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, amelyek a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítik, és helyi problémákra keresnek helyben adható válaszokat.

2018-ban első alkalommal hirdettük meg a felhívást négy kategóriában: Jövő generációja; Kultúra; Környezetvédelem és fenntarthatóság; Társadalom.

A felhívásra összesen 297 pályázat érkezett be. A szakmai értékelés javaslata és a MOL Alapítvány kuratóriumának döntése alapján összesen 109 pályázat – körzetenként legalább 2, legfeljebb 3 – 2019. április 1 - 22. között közönségszavazáson vehet részt. A körzetenként legtöbb szavazatot begyűjtő szervezet elnyeri a pályázatban igényelt max. 500.000 Ft támogatást, amelyet 2019. május és december között használhat fel tervei megvalósítására.

A projektekre a szavazatokat a MOL benzinkút hálózat kijelölt töltőállomásain adhatják le a vásárlók. A szavazatok összesítésére április 30-ig, a végső eredményhirdetésre legkésőbb május 3-ig kerül sor.

A szavazási fordulóba bejutott szervezetek listája itt érhető el.

A helyi közösségeket 2014-2017 között a KÖSZ! Programon keresztül segítettük, amelynek célja volt, hogy támogassa a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogását új iskolai közösségi szolgálati projektek valósításában annak érdekében, hogy minél több diák teljesítse az érettségi feltételének számító 50 óra Iskolai Közösségi Szolgálatot, és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre. Négy év alatt összesen 326 projektet támogatottunk több mint 80 millió forinttal, amelyekben több mint 6000 diák teljesített közel 120.000 óra közösségi szolgálatot. A program együttműködő partnere, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet volt.