Pályázóknak / MOL Gyermekgyógyító program

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2019-ben is várjuk a civil szervezetek pályázatait!
A pályázatok benyújtási határideje: 2019. június 30. éjfél!
A pályázatokat kizárólag online módon lehet benyújtani. Regisztráció és pályázatok benyújtása:

Kérjük, hogy először a szervezet képviselője magánszemélyként regisztráljon és utána regisztrálja szervezetét!

Pályázatok feltöltése előtt kérjük, hogy olvassa el a részletes felhívást és projektjét azt az alább letölthető mintaűrlapon dolgozza ki és készítse elő!
Pályázni minden olyan költségre lehet, amely a terápiás programokkal kapcsolatban felmerül.

2018-ban 39 szervezet kapott támogatást közel 47 millió forint értékben.
A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 440 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén. Az eddigi támogatások nagysága meghaladja a 620 millió forintot.